baner_biblioteczka

Poniżej znajdują się odnośniki do wybranych książek, blogów kulinarnych oraz różnych artykułów. Dotyczą one głównie kuchni roślinnej, zdrowego i naturalnego odżywiania oraz gotowania według Pięciu Przemian. Uważamy je za wyjątkowo wartościowe oraz interesujące i często stanowią nasze inspiracje.



Paul Pitchford, Odżywianie dla zdrowia, Wydawnictwo Galaktyka.

image001

William Davis, Dieta bez pszenicy, Wydawnictwo Bukowy Las.

image004

Barbara Temelie i Beatrice Trebuth, Gotowanie według Pięciu Przemian, Wydawnictwo Czerwony Słoń.

image005

Bożena Żak-Cyran, Jedz i żyj zdrowo zgodnie z porami roku. Kuchnia według Pięciu Przemian, Wydawnictwo Galaktyka.

image007

Karola Schneider Waldner, Zupy wzmacniające według Pięciu Przemian, Wydawnictwo Czerwony Słoń.

image010

Scott Jurek, Jedz i biegaj, Wydawnictwo Galaktyka.

image012